Sex tips om hotellrum, hur man kan få gästen att känna sig omhändertagen och välkommen.

Varje hotell är unikt och det är ofta små gester som kan ge en helt ny upplevelse som gästen aldrig förr har varit med om. Ökad fokus på pålitlighet på grund av t ex recensionssajter har gett upphov till ännu mer konkurrenskraftiga hotell på marknaden där varje extra gest återspeglas som plus eller minus. Därför är det särskilt viktigt att utnyttja varje möjlighet till att skilja ut sig och erbjuda gästen en perfekt upplevelse.

Nedan anges sex tips från sakkunniga som hjälper att skapa en varm, välkomnande stämning i Dina hotellrum och ge gästen en underbar trivselkänsla som stannar länge i minnet:

1) Stoppade möbler: lätta stoppade möbler kan omvandla rummet så mycket att gästerna känner sig varmt välkomna. Nya gardiner, kuddar och sängkläder hjälper Dig att skapa det viktiga första intrycket om Du vill understryka stilen på något sätt eller betona identiteten av Ditt varumärke.

2) Komplettera inredningen med en filt eller pläd: en filt i silkesmjuk kashmirull eller fårull kan ge rummet sådan charm att gästerna kommer att känna sig hemma där. Gäster som sätter värde på bekväma kläder uppskattar denna lilla gest.

Pleed

3) Ett urval av kuddar: rätt kudde gör skillnad genom att ge god sömn och det gäller att synas och skilja ut sig på en konkurrenskraftig marknad. Varför inte ge gästerna möjligheten att välja ut sin favoritkudde från ett urval av olika kuddar? Denna personliga och originella gest hjälper gästerna att njuta av fantastisk nattsömn anpassad till deras individuella behov.

4) Erbjud praktiska extra tillbehör: Komplettera varje rum med praktiska tillbehör – skönhetskit, duschmössa, skosvamp, skosked, sykit med mera – så att gästerna har tillgång till allt som är viktigt för att göra vistelsen så lätt och bekväm som möjligt. Högkvalitativa hårtorkar, strykjärn och strykbrädor – även sådana små tillbehör kan ibland visa sig livsviktiga.

Hotel amenities

5) Erbjud gästerna badrockar och tofflor: låt dem uppleva absolut komfort. Lämna en lyxig badrock hängande i rummet. Inget uttrycker lyx tydligare än en velourbadrock och matchande tofflor. Ha hotellets logo broderad på badrockarna för att betona varumärkets identitet under hela vistelsen.

Lightfiber bathrobe

6) Komplettera urvalet av toalettartiklar med gratis produkter: gäster tycker om att se högkvalitativa produkter såsom schampo, hårbalsam, duschgel och hudkräm i badrummet. Genom att lägga till en produkt i taget drar Du gästens uppmärksamhet till detaljer och ger gästens hotellupplevelse det inslag av äkta lyx och det lilla extra som gästen vill ha av sin resa.

Mini bottles